cél

Ez a blog az egyszerűen elkészíthető, ellenben nagyon ízletes ételekre specializálódott. Elsősorban a fogyókúrázók mindennapjait szeretném feldobni változatos és egyszerű ötletekkel, mert tudom, hogy milyen fájdalmas hetek óta csirkemellet enni csirkemellel meg brokkolival. Persze van itt minden más is azok számára, akiknek nincs szükségük súlycsökkenésre. Mindenkinek kívánok nagyon jó főzést és sok nagyszerű fogást! Kommentekben bárki feltehet kérdéseket, regisztrációra nincs szükség.

2014. április 25., péntek

Vendégváró Extragyors Minipizza

A barátom új kedvenc online játékában versenyt szerveztek, így átjöttek a haverok egy csomó laptoppal és együtt játszottak. A díszítést sajnos ki kellett hagynom, mert a fiúk már nagyon éhesek voltak és azt is alig hagyták, hogy egyátalán lefotózzam.





Hozzávalók
  • leveles keltészta
  • olaj / olívaolaj
  • kevéske liszt, hogy ne ragadjon a tészta
  • 400g hámozott paradicsom konzerv / paradicsomszósz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg sajt (mozarella, trappista, füstölt, amit szeretnénk)
  • 1 csokor friss bazsalikom / szárított tasakos
  • só, bors
  • 2 kávéskanál olasz fűszerkeverék / majoranna, oregánó
+ plusz amit még szeretnél a pizzára tenni



Elkészítés

  1. A vöröshagymát megpirítjuk olajon, majd beletesszük a fokhagymát (egyet fokhagymanyomóval, kettőt apró szeletekre vágva).
  2. Beleöntjük a paradicskonzervet vagy szószt, picit felöntjük vízzel és addig főzzük, amíg újra nem lesz szósz állagú, amíg nem el megy az a meghatározó, erős paradicsom íze.
  3. Beletesszük vagy a saját keverékünket vagy az olasz fűszerkeveréket és a bazsalikomot is apróra vágva, sózzuk borsozzuk, pár percig még főzzük, aztán készen van.
  4. Ha fagyasztott leveles tésztát veszünk, azt szobahőmérsékleten kell kiengedni, mikróban és meleg vízben nem szabad, mert tönkremegy. 
  5. A leveles tésztát liszttel megszórt deszkán kinyújtjuk, majd egy nagyobb szájú pohárral kiszaggatjuk a mini pizzákat. 
  6. A tésztát megkenjük a paradicsomszósszal, és rátesszük a hozzávalóinkat, amiket a pizzán szeretnénk látni (pl. szalámi, sonka, kukorica, gomba stb.), végül reszelt sajtot vagy vékony sajtszeleteket helyezünk a tetejére.
  7. Előmelegített, 180°C-os sütőben kb. 15-20 perc alatt készen van.
















Egy másik alkalommal, mikor mini pizzát készítettünk, a fiúk csinálták a szószt, én pedig hátradőlve néztem őket a kanapéról. Az jutott eszembe, hogy ennek MINDIG így kellene lennie...





Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése