cél

Ez a blog az egyszerűen elkészíthető, ellenben nagyon ízletes ételekre specializálódott. Elsősorban a fogyókúrázók mindennapjait szeretném feldobni változatos és egyszerű ötletekkel, mert tudom, hogy milyen fájdalmas hetek óta csirkemellet enni csirkemellel meg brokkolival. Persze van itt minden más is azok számára, akiknek nincs szükségük súlycsökkenésre. Mindenkinek kívánok nagyon jó főzést és sok nagyszerű fogást! Kommentekben bárki feltehet kérdéseket, regisztrációra nincs szükség.

2013. október 6., vasárnap

Paradicsomleves liszt nélkül (fogyók.)

Paradicsomleves teljesen fogyókúrásan. Semmi sincs benne, ami hizlal.






Lehet (sőt, ajánlott) a sűrített paradicsom helyett rendes paradicsomot használni. Az enyém fele-fele, mert csak egy nagy paradicsom volt itthon és kb 2ek sűrítmény, ezeket mind fel is használtam.


Hozzávalók 2-3 főre

  • olívaolaj 
  • 1 közepes méretű vöröshagyma
  • fél maréknyi rukkola (aki szereti)
  • 2-3 paradicsom / sűrített paradicsom
  • fél húsleveskocka
  • só, bors, bazsalikom 
  • 1 gerezd fokhagyma
  • egy szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • reszelhető mozzarella sajt


Elkészítés
  1. A hagymát apróra vágjuk, olívaolajon 5-10 percig alacsony lángon dinszteljük. Éppen annyi olívaolajat használjunk, amennyire szükség van ahhoz, hogy a hagyma ne égjen meg. Ezután felöntjük egy kevés vízzel és lefedjük - így párolódik. Innentől kb 30 percig hagyjuk párolódni.
  2. Közben forrázzuk le a paradicsomokat, húzzuk le a héjukat, kockázzuk fel és dobjuk a hagymára  - nem kell nézni az időt, annyi ideje lesz a paradicsomnak, amennyi hátra van a hagymának. Ekkor jöhet a megtisztított fél marék rukkola is, de elhanyagolható alapanyag. A fokhagymát is apró kockákra vágjuk és rádobjuk. 
  3. Miután letelt a 30 perc, megint felöntjük egy kevés vízzel (mennyiségeket nem tudok mondani, mert nem figyeltem közben) és leturmixoljuk turmixgéppel vagy botmixerrel. Ha paradicsomsűrítményt használunk, azt ezután rakjuk bele!
  4. Ezek után visszatesszük a tűzhelyre, majd annyi vízzel öntjük fel fokozatosan, amennyi szükséges az általunk kívánt sűrűség eléréséhez.
  5. Végül jöhetnek a fűszerek és a fél húsleveskocka. Egy csipet bazsalikom - nekem itthon szárított volt, só-bors ízlés szerint.

Aki szeretne bele tenni sajtos pirítóst, amit egyébként nagyon ajánlok, annak a következőket kell tennie: 1 szelet teljeskiőrlésű kenyeret megpirítunk, bedörzsöljük fokhagymával és megszórjuk reszelt mozzarella sajttal, majd kicsit rányomjuk. Végül a forró leves tetejére tesszük és kicsit belemárjuk, hogy jól megszívja magát. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése