cél

Ez a blog az egyszerűen elkészíthető, ellenben nagyon ízletes ételekre specializálódott. Elsősorban a fogyókúrázók mindennapjait szeretném feldobni változatos és egyszerű ötletekkel, mert tudom, hogy milyen fájdalmas hetek óta csirkemellet enni csirkemellel meg brokkolival. Persze van itt minden más is azok számára, akiknek nincs szükségük súlycsökkenésre. Mindenkinek kívánok nagyon jó főzést és sok nagyszerű fogást! Kommentekben bárki feltehet kérdéseket, regisztrációra nincs szükség.

2013. szeptember 29., vasárnap

Virslis tekercs - akár a pékségben

A fogyókúrázóknak semmiképpen nem ajánlom, ellenben a gyorsemésztésűeknek mindenképpen, tízóraira, uzsonnára.






Hozzávalók

  • fagyasztott leveles tészta
  • ketchup
  • trappista
  • tojássárgája
  • virsli
  • liszt

Elkészítés
  1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, liszttel szórt pulton vagy konyharuhán kinyújtjuk és egyforma négyzetekre vágjuk.
  2. A majdani belső felét megkenjük vékonyan ketchuppal, átlósan beletesszük a virslit (ha lelóg, lecsippentjük, hogy teljesen be tudjuk csomagolni a tésztával), mellé teszünk két csík trappistát.
  3. Feltekerjük a tésztát, kétoldalt becsomagoljuk, hogy ne lógjon ki semmi és egy batyut kapjunk.
  4. A batyuk tetejét megkenjük kevés tojássárgájával és reszelt sajtot szórunk rá.
  5. Légkeveréses sütéssel 180°C-on pirosra sütjük. Nem tudok időt mondani, 10 percig minimum :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése