cél

Ez a blog az egyszerűen elkészíthető, ellenben nagyon ízletes ételekre specializálódott. Elsősorban a fogyókúrázók mindennapjait szeretném feldobni változatos és egyszerű ötletekkel, mert tudom, hogy milyen fájdalmas hetek óta csirkemellet enni csirkemellel meg brokkolival. Persze van itt minden más is azok számára, akiknek nincs szükségük súlycsökkenésre. Mindenkinek kívánok nagyon jó főzést és sok nagyszerű fogást! Kommentekben bárki feltehet kérdéseket, regisztrációra nincs szükség.

2013. szeptember 28., szombat

Spaghetti Gamberoni - Garnélás Spagetti





Ez a recept tipikusan az egyszerű és nagyszerű kategóriába tartozik, fogyasszátok egészséggel!


Hozzávalók
  • 3 miniparadicsom
  • 2-3 közepes gerezd fokhagyma
  • 1-2 ek paradicsomszósz
  • 1-2 ek olívaolaj
  • Barilla spagetti
  • 2-3 szelet Serrano vagy ahhoz hasonló állagú sonka (végső esetben téliszalámi)
  • garnélarák ízlés szerint
  • 1 merőkanálnyi víz a tészta vizéből
  • friss ruccola ízlés szerint (nem kötelező)

Elkészítés

  1. Feltesszük a tésztát főni egy lábosban (só, olívaolaj), a rákokat kiolvasztjuk egy forró vizes tálkában, és bevágjuk a gerincüknél.



  2. Egy serpenyőbe olívaolajat és sonkát teszünk, a miniparadicsomokat kettévágjuk, majd arccal lefelé beletesszük a serpenyőbe.




  3. Ha a tészta már kb 5 perce fő, akkor indítjuk be a serpenyő alatt a lángot (amíg felforr, addig magas láng, amint rotyogni kezd, levesszük alacsonyra), kb 5 percig hagyjuk, majd szétnyomkodjuk a paradicsomokat.
  4. Beletesszük a serpenyőbe a paradicsomszószt és egy merőkanálnyi vizet a tészta vizéből.
  5. Csak ezek után nyomjuk bele fokhagymanyomóval a 3 gerezd fokhagymát (ha ezt előbb tesszük, keserű lesz az egész szósz).
  6. A tésztát leszűrjük.

  7. A legvégén beledobáljuk a rákokat is a serpenyőbe (azért kell kevés ideig főzni őket, mert különben megkeményednek), éppen csak addig főzzük, amíg ki nem fordulnak (1-2 perc) + aki tenne bele ruccolát, a rákkal együtt tegye.


  8. Mivel a sonkát csak az íze kedvéért tesszük bele, és mire kész a szósz, nagyon megkeményedik, most kivesszük, és félretesszük, szendvicsben nagyon finom.
  9. Ezek után a tésztát is a serpenyőbe tesszük, éppen csak összekeverjük a szósszal, és már tálaljuk is.
Aki kedveli az erőset, szórjon a szószba chili darabokat, mikor még fő a szósz, esetleg tegyen bele egy nagyobb darab erőspaprikát, a végén pedig vegye ki. 




Saját csípős szósz
Chili helyett készítettem egy saját csípős szószt, ami folyékony, így csak bele kell kanalazni az ételbe. Kiszárított pirospaprikát apró darabokra vágtam, beletettem egy befőttesüvegbe és felöntöttem olívaolajjal és némi sóval. A paprika csípősségét átveszi majd az olaj, így elég csak az olajból kanalazni később és beletenni a készülő ételbe. Hűtőben vagy spájzban kiválóan eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése