cél

Ez a blog az egyszerűen elkészíthető, ellenben nagyon ízletes ételekre specializálódott. Elsősorban a fogyókúrázók mindennapjait szeretném feldobni változatos és egyszerű ötletekkel, mert tudom, hogy milyen fájdalmas hetek óta csirkemellet enni csirkemellel meg brokkolival. Persze van itt minden más is azok számára, akiknek nincs szükségük súlycsökkenésre. Mindenkinek kívánok nagyon jó főzést és sok nagyszerű fogást! Kommentekben bárki feltehet kérdéseket, regisztrációra nincs szükség.

2013. szeptember 29., vasárnap

Fusilli Margherita


Fusilli Margherita 




Hozzávalók

  • 4-5 miniparadicsom
  • 2 közepes gerezd fokhagyma
  • 1-2 ek paradicsomszósz
  • 1-2 ek olívaolaj
  • Barilla Fusilli
  • 1-2 szelet Serrano vagy ahhoz hasonló állagú sonka (végső esetben téliszalámi)
  • 1 merőkanálnyi víz a tészta vizéből


Elkészítés

1. Feltesszük a tésztát főni egy lábosban (só, olívaolaj).





2. Egy serpenyőbe olívaolajat és sonkát teszünk, a miniparadicsomokat kettévágjuk, majd arccal lefelé beletesszük a serpenyőbe.






3. Ha a tészta már kb 5 perce fő, akkor indítjuk be a serpenyő alatt a lángot (amíg felforr, addig magas láng, amint rotyogni kezd, levesszük alacsonyra), kb 5 percig hagyjuk, majd szétnyomkodjuk kicsit a paradicsomokat.

4.  Beletesszük a serpenyőbe a paradicsomszószt is és egy merőkanálnyi vizet a tészta vizéből.






5. Csak ezek után nyomjuk bele fokhagymanyomóval a gerezdeket (ha ezt előbb tesszük, keserű lesz az egész szósz).

6. A tésztát leszűrjük.






7. Mivel a sonkát csak az íze kedvéért tesszük bele, és mire kész a szósz, nagyon megkeményedik, most kivesszük, és félretesszük, szendvicsben nagyon finom.

8. Ezek után a tésztát is a serpenyőbe tesszük, éppen csak összekeverjük a szósszal, és már tálaljuk is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése