cél

Ez a blog az egyszerűen elkészíthető, ellenben nagyon ízletes ételekre specializálódott. Elsősorban a fogyókúrázók mindennapjait szeretném feldobni változatos és egyszerű ötletekkel, mert tudom, hogy milyen fájdalmas hetek óta csirkemellet enni csirkemellel meg brokkolival. Persze van itt minden más is azok számára, akiknek nincs szükségük súlycsökkenésre. Mindenkinek kívánok nagyon jó főzést és sok nagyszerű fogást! Kommentekben bárki feltehet kérdéseket, regisztrációra nincs szükség.

2013. november 17., vasárnap

Tatár Beefsteak - ahogy apu csinálja

Ez a recept apukámtól származik, az ő tatár beefsteakjének isteni, karakteres íze végigkísérte a gyermekkoromat. Az egyik barátnőm undorodott a nyers hús gondolatától, ezért soha nem evett tatárt. Aztán megkóstolta apuét...


A képért elnézést, de az utolsó 2 szeletnél jutott eszembe, hogy le sincsen fotózva, kutakodtam a hűtőben valami kis díszítés után, de nem találtam semmit.




Hozzávalók:

  • 2-3 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3-4 ek olaj (lehet olíva, bár én úgy még nem próbáltam)
  • 1,5 tk feketebors (ha szereted, tehetsz többet)
  • 4 púpos tk őrölt csemege pirospaprika
  • 2 tk só
  • 6 db olívabogyó apróra vágva
  • 3-4 szem kapribogyó apróra vágva (kapribogyóból 1 évre elég a legkisebb kiszerelés, ráadásul sokáig el is áll, ezért ne legyünk lusták megvenni a tatárhoz, mert nagyon sokat számít az a pár szem)
  • 3 borításnyi Worchester szósz - vigyázzunk vele, nagyon karakán íze van
  • 1 tk konyak
  • 7 ek csípős ketchup
  • 6-7 ek mustár
  • 2-3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 ek pirosarany
  • 1/2 teavaj
  • 70 dkg darált marha felsár vagy comb
  • 1 tojássárgája








Elkészítés:
  1. A leírt hozzávalók sorrendjében dobáljuk az összetevőket egy tálba, majd keverjük össze.
  2. Kezdjük el kóstolgatni. A két összetevő, amivel bátran lehet variálni, kísérletezni, a ketchup és a mustár. Ha úgy érezzük, hogy valami hiányzik, nyomunk bele a kettőből valamelyiket, aztán megint megkóstoljuk. Ezekkel tényleg bátran lehet dolgozni. 




   

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése