cél

Ez a blog az egyszerűen elkészíthető, ellenben nagyon ízletes ételekre specializálódott. Elsősorban a fogyókúrázók mindennapjait szeretném feldobni változatos és egyszerű ötletekkel, mert tudom, hogy milyen fájdalmas hetek óta csirkemellet enni csirkemellel meg brokkolival. Persze van itt minden más is azok számára, akiknek nincs szükségük súlycsökkenésre. Mindenkinek kívánok nagyon jó főzést és sok nagyszerű fogást! Kommentekben bárki feltehet kérdéseket, regisztrációra nincs szükség.

2014. április 25., péntek

Vendégváró Garnéla és Tigrisrák paradicsomos Bruschettával

Szombaton átjött néhány barátunk és egy lánykáról megtudtam, hogy nagyon szereti a rákot, de ritkán eszik, így szívesen csináltam a vendégeknek egy kis hidegtálat.






Rák

  • egy sütésálló tálba vajat teszünk, paradicsomszószt, 3-4 gerezd fokhagymát (nyomva), kevés olívaolajat és a megpucolt rákokat (ha fagyasztva voltak, előbb ki kell őket olvasztani)
  • a tálat letakarjuk alufóliával
  • előmelegített sütőben, 180-200°C-on, 20-25 percig sütjük


Bruschetta:
  • szósz: 3 paradicsomot összevágunk, feltesszük főni, 2 gerezd fokhagymát belenyomunk, 2 gerezdet pedig apró szeletekre vágva beleteszünk, esetleg 1-2 ek paradicsomszószt is adunk hozzá, sót, borsot, bazsalikomot, kevés petrezselymet és kb 10 percig főzzük (tehetünk hozzá vizet is ha túl sok paradicsom íze van és megvárhatjuk, míg lefő)
  • kenyeret pirítunk (legjobb a bagettből, kifliből formált tallér) és kis tálba kitesszük a szószt
  • tálalhatunk esetleg mellé hagymacsírát, egyrészt ízléses, másrészt finom

































Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése