cél

Ez a blog az egyszerűen elkészíthető, ellenben nagyon ízletes ételekre specializálódott. Elsősorban a fogyókúrázók mindennapjait szeretném feldobni változatos és egyszerű ötletekkel, mert tudom, hogy milyen fájdalmas hetek óta csirkemellet enni csirkemellel meg brokkolival. Persze van itt minden más is azok számára, akiknek nincs szükségük súlycsökkenésre. Mindenkinek kívánok nagyon jó főzést és sok nagyszerű fogást! Kommentekben bárki feltehet kérdéseket, regisztrációra nincs szükség.

2013. október 8., kedd

Paprikás csirke (fogyók.)


Tegnap megpróbáltam csirkéből (szárnyból) szaftos husit csinálni, de rá kellett jönnöm, hogy a csirke nem alkalmas erre a célra, így, mivel az alap ugyanaz, paprikás csirke lett belőle. A különbség az az eddigi csirkepörköltjeim és e között, hogy ez úgy lett tökéletesen sűrű, hogy egy gramm lisztet sem tettem bele. Mondhatjuk, hogy jól jártam, mostmár tudom, hogyan kell jó állagúra főzni habarás nélkül!

A rossz hír, hogy sem tésztával, sem nokedlivel nem ehetjük, hiszen fogyókúrázunk. Maradt tehát sajnos a párolt rizs, egyébként aki nagyon elvetemült, eheti ecetes salátával is.






Hozzávalók

  • 0.8 kg csirkeszárny, de lehet több is, kevesebb is
  • 1 nagyobbacska vöröshagyma
  • 1 nagyobbacska paradicsom
  • 1 kisebbecske paprika
  • olívaolaj
  • 1ek pirospaprika
  • 2 csipet oregánó
  • 2 babérlevél
  • 2ek kék tejföl
  • só, bors

Elkészítés
  1. A hagymát felkockázzuk, alacsony lángon 5 percig olívaolajon pirítjuk, majd ráöntünk egy picike vizet és fedő alatt pároljuk tovább összesen 20 percig.
  2. Közben apróra vágjuk a paprikát és a paradicsomot (forró víz alatt lehúzzuk a héját) és a 20 perc letelte után - szintén alacsony lángon - rádobjuk a hagymára, belekeverünk egy evőkanál pirospaprikát, 2 csipet oregánót, sót, borsot, majd hagyjuk, hogy a paprika és a paradicsom puhára párolódjon.
  3. Közben feltesszük a csirkeszárnyakat főni egy külön lábosban (én le szoktam vágni az utolsó ízületet) és sima vízben puhára főzzük. A csirkeszárny bőre igencsak zsíros, attól megszabadulhatunk - a kutya imádni fogja főve - vagy rajta is hagyhatjuk, bár fogyókúra esetén érdemesebb hanyagolni. 
  4. Miután fedő alatt minden zöldséget jó puhára pároltunk, beleöntjük a turmixba vagy botmixerrel leturmixoljuk és visszaöntjük a lábosba. 
  5. Ráteszünk 1-2 merőkanállal a csirke főzővizéből, beletesszük a 2 babérlevelet és alacsony lángon főzzük tovább.
  6. Ha a csirkeszárny már puha, rádobáljuk őket a leturmixolt szószra és még 20 percen keresztül főzzük az egészet alacsony lángon, fedő alatt. 
  7. Miután elkészült, keverjünk bele 2 evőkanál zsírszegény tejfölt és készen is van a finom, fogyókúrás - ám ízekben hiányt nem szenvedő - csirkepörkölt.





















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése