cél

Ez a blog az egyszerűen elkészíthető, ellenben nagyon ízletes ételekre specializálódott. Elsősorban a fogyókúrázók mindennapjait szeretném feldobni változatos és egyszerű ötletekkel, mert tudom, hogy milyen fájdalmas hetek óta csirkemellet enni csirkemellel meg brokkolival. Persze van itt minden más is azok számára, akiknek nincs szükségük súlycsökkenésre. Mindenkinek kívánok nagyon jó főzést és sok nagyszerű fogást! Kommentekben bárki feltehet kérdéseket, regisztrációra nincs szükség.

2014. március 5., szerda

Sörben sült csirkecomb burgonya karikákkal, mártogatóssal

Személy szerint nekem az alkohol (sör, bor) nem jön össze az étellel, de ez nekem is ízlett, nem csak a fiúknak. A sör kiválasztásánál nekem azok voltak a szempontjaim (nézett is furán a boltos), hogy a legolcsóbb, meleg sört kérem. Be is vált :)




Hozzávalók (hús):

  • 4 egész csirkecomb
  • zsír vagy olaj (lehet olíva is)
  • bors
  • fokhagyma
  • 1 doboz sör 3/4-e
Hozzávalók (krumpli):
  • 1 kg krumpli
  • bors
  • fokhagyma grandulátum vagy fokhagymasó
  • majoranna
  • oregánó
  • kakukkfű
  • olaj (lehet olíva is)

Elkészítés (hús):
  1. A zsírt felolvasztjuk vagy az olajat enyhén felmelegítjük (180°C) a sütőben egy nagyobb tepsiben.
  2. Ez alatt a húsokat besózzuk, megborsozzuk, 2-3 gerezd fokhagymát összenyomunk és beleforgatjuk a husikat. 
  3. Kivesszük a sütőből a tepsit beletesszük a husikat, meglocsoljuk őket a sörrel, majd lefóliázzuk a tepsit és visszatessük a sütőbe (alsó-felső sütés, 180°C). 
  4. Kb. 35 perc múlva megfordítjuk a husikat, visszafóliázzuk a tepsit és újabb 35 percet várunk.
  5. Ha letelt az idő, levesszük a fóliát a husikról, a bőrükkel felfelé fordítjuk őket és 15-20 percig hagyjuk még pirulni a sütőben. Ez után tádámm, kész a sörös csirkecomb!





Elkészítés (krumpli):

  1. A krumplikat jól megmossuk, de nem pucoljuk meg őket, a héj rajtuk marad. 
  2. Kb. 1 cm vastag karikákat vágra vágjuk őket.
  3. Egy sütőtepsit kikenünk zsírral vagy olajjal és ráhelyezzük a krumpli karikákat szépen eloszlatva. Fontos, hogy maximum 2 réteg krumpli legyen egymáson, különben nem igazán sül meg a legalsó réteg.
  4. Ha ezzel megvagyunk, megszórjuk a krumplit a fűszerekkel. Nem muszáj mindent használni, amit leírtam, én azt szórtam rá, amit itthon találtam, de ezeket helyettesíthetjük egyszerű sültkrumpli fűszerkeverékkel.
  5. Kicsit meglocsoljuk őket olajjal, majd betoljuk a sütőbe a csirke alá. Mire kész a csirke, a krumpli is meg fog sülni, de ezt onnan is megállapíthatjuk, hogy beleszúrunk villával. Ha vajpuha, akkor készen van. 





Az első 35 perc után.





Mártogatós: aki nem szereti magában a krumplit, készítsen magának fokhagymás mártogatóst! Fél tejfölt keverjünk össze 1-2 gerezd nyomott fokhagymával, majd sózzuk meg. Készen is van a mártogatós, a krumplival isteni!


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése