cél

Ez a blog az egyszerűen elkészíthető, ellenben nagyon ízletes ételekre specializálódott. Elsősorban a fogyókúrázók mindennapjait szeretném feldobni változatos és egyszerű ötletekkel, mert tudom, hogy milyen fájdalmas hetek óta csirkemellet enni csirkemellel meg brokkolival. Persze van itt minden más is azok számára, akiknek nincs szükségük súlycsökkenésre. Mindenkinek kívánok nagyon jó főzést és sok nagyszerű fogást! Kommentekben bárki feltehet kérdéseket, regisztrációra nincs szükség.

2013. szeptember 30., hétfő

Sült csirkecomb mozzarella caprese-vel (fogyók.)



Személy szerint én a felsőcombot szeretem, ezért azt szoktam sütni, de természetesen mindegy, hogy melyik részét esszük. A csirkecomb nem véletlenül nem annyira ajánlott, mint a csirkemell, mert akad rajta némi zsír. De mi nem vagyunk lusták, tüzetesen átvizsgáljuk és eltávolítjuk az összes zsírt, igaz? :)


Hozzávalók

  • csirke
  • Knorr Sültcsirke fűszerkeverék 
  • mozzarella
  • paradicsom
  • olívaolaj
  • balzsamecet
  • bazsalikom
  • sütőzacskó (!)
  • fokhagyma

Elkészítés

Csirke
  1. A húsokat megmossuk, megszabadítjuk őket a bőrüktől.
  2. Beletesszük a sütőzacskóba, beleszórjuk a fűszerkeveréket, belevágunk néhány fokhagymát (3-4 szeletre vágjuk) ízlés szerint, majd lezárjuk a zacskót (a műanyaggal, amit kaptunk hozzá vagy fonállal) és jól összerázzuk, hogy a fűszer is, a fokhagyma is nagyjából mindenhol egyforma arányban legyen.
  3. A zacskót ezután fogpiszkálóval megszúrkáljuk és kinyomjuk belőle a levegőt.
  4. Előmelegített 180°C-os sütőben, alsó-felső sütéssel 50 percig sütjük.

Mozzarella Caprese
  1. A mozzarellát és a paradicsomot karikákra vágjuk.
  2. Meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel.
  3. Sózzuk, borsozzuk, egy csipet szárított bazsalikommal megszórjuk. Bazsalikomból természetesen legjobb a friss, de a tasakos, szárított formája is megfelel a célnak.




Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése