cél

Ez a blog az egyszerűen elkészíthető, ellenben nagyon ízletes ételekre specializálódott. Elsősorban a fogyókúrázók mindennapjait szeretném feldobni változatos és egyszerű ötletekkel, mert tudom, hogy milyen fájdalmas hetek óta csirkemellet enni csirkemellel meg brokkolival. Persze van itt minden más is azok számára, akiknek nincs szükségük súlycsökkenésre. Mindenkinek kívánok nagyon jó főzést és sok nagyszerű fogást! Kommentekben bárki feltehet kérdéseket, regisztrációra nincs szükség.

2014. február 5., szerda

Tagliatelle aglio pomodoro alla panna acida

Ne ijedjetek meg a nevétől, én találtam ki! Egyébként a legegyszerűbb tészta, kb. sajtos-tejfölös tészta szintű és a barátom is imádja, aki nem szereti a tésztákat. 

Kezdjük a nevével, ezekből raktam össze:
  • Tagliatelle - a tésztafajta neve
  • Aglio - fokhagyma olaszul
  • Pomodoro - paradicsom olaszul
  • alla panna adica - tejfölös olaszul





Hozzávalók:
  • Tagliatelle
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db nagy paradicsom
  • fél nagytejföl
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés:
  1. A tésztát megfőzzük 1 ek olívaolajjal és ízlés szerint sóval.
  2. Amíg a tészta fő, a paradicsomot forró vízbe tesszük (akár a tészta mellé bedobjuk), amíg le nem lehet húzni a héját - ezt látni fogjuk, mert megreped rajta. 
  3. Kivesszük a paradicsomot, lehúzzuk a héját, apróra vágjuk és átnyomjuk a fokhagymanyomón egy sima tálba (nem kell főzni a szószt).
  4. Azután a belenyomjuk a 2 fokhagymát is és beletesszük a fél (nagy)pohár tejfölt, összekeverjük, megsózzuk. (Ha nagyon profik szeretnénk lenni, le is turmixolhatjuk a szószt, de szerintem nem szükséges.)
  5. A tésztát leszűrjük és beleforgatjuk a szószba és kész is. Gyorsan, egyszerűen.




Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése