cél

Ez a blog az egyszerűen elkészíthető, ellenben nagyon ízletes ételekre specializálódott. Elsősorban a fogyókúrázók mindennapjait szeretném feldobni változatos és egyszerű ötletekkel, mert tudom, hogy milyen fájdalmas hetek óta csirkemellet enni csirkemellel meg brokkolival. Persze van itt minden más is azok számára, akiknek nincs szükségük súlycsökkenésre. Mindenkinek kívánok nagyon jó főzést és sok nagyszerű fogást! Kommentekben bárki feltehet kérdéseket, regisztrációra nincs szükség.

2014. május 25., vasárnap

Alma-Kókusz Smoothie


A fogyókúra 2 legfontosabb szabálya, hogy napi 5x igenis EGYÉL és fogyassz minél több folyadékot (nem gyümölcsös teát vagy ásványvizet). Legalábbis ezt a saját tapasztalataim alapján ki merném jelenteni. 


A téveszmék szintén nagy gondot jelentenek, mert sokan azt hisszük, hogy minél több gyümölcsöt eszünk, annál jobb. De nem. Sajnos hiába fruktóz, hizlal. Vacsorához semmiképp ne fogyasszunk gyümölcsöt és az sem árt, ha előtte is maximum 2 db-ot eszünk egy nap (és nem 2 görögdinnyét). A zöldség viszont mehet, a zellerszár pl. kifejezetten több zsírt éget, mint amennyit tartalmaz, a brokkoli is nagyon jó, a gomba (barna csiperke) is, az uborka is, a paradicsom viszont már nem annyira (persze fogyókúra szempontjából nem jó és nem egyéb szempontokból, a szabadgyököket bizonyítottan leköti, így a rákmegelőzés szemszögéből kiváló). A tej is szörnyű. Eddig én is lehetetlennek találtam, hogy lemondjak róla, de megtudtam, hogy hogyan készül és miken megy keresztül, így áttértem az - egyébként sokkal finomabb - kókusztejre és mandulatejre (Alpro). Kávéhoz mégjobb mindkettő, mint magában. De majd ezekről a téves elképzelésekről írok egy bejegyzést, most viszont térjünk vissza a 





KÓKUSZ-ALMA SMOOTHIE-hoz

Tízóraira, esetleg uzsonnára ajánlom.

Hozzávalók:

  • 1 db alma (inkább zöld)
  • kókusztej 
  • késhegynyi őrölt szegfűszeg / fahéj is passzol, csak nem szeretem
  • kókuszreszelék

Elkészítés:
  1. Meghámozzuk, majd felkockázzuk az almát, bedobjuk a turmixgépbe.
  2. Ráöntünk annyi kókusztejet, hogy majdnem ellepje az almákat, majd beleszórjuk a fűszereket, amiket kiválasztottunk és leturmixoljuk. 




És ami a legfontosabb, hogy 
KRISTEN STEWART IS EZT ISSZA!





Egészségetekre!


(és éppen találtam egy képet róla, amin sárgás levet iszik :D de ez csak vicc)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése